En härlig dag på fritidsgården

22 maj 2016 | Av david i Stjärnan

Vi har nu haft avslutning på vårt tema och vi gick över till vår fantastiska fritidsgård. Det var en härlig dag, då vi lagade mat och åt ute tillsammans. Barnen uppskattade detta väldigt mycket! Under temats gång har alla varit engagerade på olika sätt. Barnen har varit delaktiga och skapat mycket tillsammans, både enskilt och i grupp. De har visat stort engagemang samt intresse för maskar.

Masken har varit intressant på så vis att det har varit en nedbrytare. Vi har tagit vara mycket på barnens fantasier, då de har fått använda sina maskar som de har skapat på olika sätt. Genom deras fantasier har barnen gjort sagor i olika grupper. Det har varit väldigt roligt att följa dem i deras tankar. Masklandskapet (som vi har skrivit om här tidigare i bloggen) har på så vis fått vara barnens gemensamma redskap i detta.

Våra ”maskmaskotar” som de har skapat gemensamt i tre olika grupper har varit med oss när vi har gått till skogen. De har gett oss lite uppdrag på våra utevistelser. Vid det här tillfället hade de gått och gömt sig, så barnen fick leta upp dem. Maskarna ville att vi skulle göra en samarbetslek tillsammans. Vi la ett rep i en ring och sedan sjöng vi ”En liten mask balanserade” . Till slut kom vi alla´in i ringen och därefter samlades vi till lunch. Det var uppskattat med köttbullar och potatismos.

 IMG_4083[1]IMG_4089[1]


IMG_4091[1]